Заключително годишно заседание на Програма “Моята къща”® за 2016г.

На 09.12.2016г. в хотел “Банкя Палас” се състоя заключителното годишно заседание на Програма “Моята къща”® с всички фирми и заводи производители на материали в нея.

Гости на срещата бяха председателят на Камарата на архитектите в България- арх. Борислав Игнатов, главният архитект на София- арх. Здравко Здравков и строителите на Програмата за регион София- “КЮА” ЕООД и “ИМОБИЛ” ЕООД.

Управителят на Програма “Моята къща”®- арх. Юри Ангелов информира, че в процес на договаряне за 2017г е строителството на над 20 еднофамилни къщи на крайни клиенти и два комплекса от затворен тип със съответно 35 и 45 къщи на инвеститори, собственици на терени в близост до София.

Високият интерес на клиентите се обуславя с предимствата, които Програмата предлага, а именно:

Голяма библиотека от мострени проекти с различни естетически линии.

 

Комплексен подход от началото на проектантския процес до завършването на къщите, чрез пълен инженеринг.Висококачествени сгради, реализирани с влагането на висококачествени материали и технологии на водещи производители в България.
Индивидуален подход при ценообразуването на всички строителни процеси, доставките на материали, труд, техническо ръководство и други.
Гарантирана цена и къс период на изпълнение- 10 месеца.
Осигурено гаранционно и следгаранционно обслужване.
Специален кредитен продукт за Програмата на банка ДСК.
Програмата си партнира и прилага натрупания опит на Програмите в Германия и Чехия, като се съобразява с особеностите на българските условия.

Председателят на Камарата на архитектите в България – арх. Борислав Игнатов изрази подкрепата на Камарата и информира участниците за инициативите на КАБ за повишаване на квалификацията на българските архитекти. Камарата на архитектите, съвместно с държавните институции е предприела дейности за промяна на законовите условия с цел по-бързо развитие на процедурите по одобряване на инвестиционните проекти и издаването на строителни разрешения.

Главният архитект на София- арх. Здравко Здравков изрази становището си относно качеството на архитектурните проекти, внасяни за одобряване в Столична Община. Сподели необходимостта от по-висока интеграция между архитектите и производителите, предоставящи технологични решения, съобразени с българските условия.

Участниците се обединиха за създаване на форум през 2017г. съвместно с Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България и производителите от строителната индустрия по изградената практика на Програма “Моята къща”®, с цел по-високо качество на проектантския и строителните процеси и пресичане на недобросъвестни практики на пазара.

          Дискусията продължи и по време на деловата вечеря домакин, на която беше Програма “Моята къща”®.

Снимки-  вестник “Строител”

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *